• Zestaw konfitur i dżemów idealny "na próbę"

Konfitura z borówki i gruszki, pigwowiec japoński, konfitura z dzikiej róży, aronii, jarzębiny oraz żurawiny i jabłka to doskonałe dodatki do potraw i napojów. Bogate w składniki mineralne i witaminy, urozmaicają smak i aromat przygotowanych dań. Idealne do mięs, deserów, ciast oraz herbat. Oryginalne receptury i niepowtarzalne smaki z pewnością usatysfakcjonują Twoje oczekiwania!

60.82 -3% 59.00
Najniższa cena z 30 dni przed promocją:
60.82
szt. Do przechowalni
Zamów w ciągu
a paczkę wyślemy dziś
Opinie
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 12.97
Odbiór osobisty 0
Kurier POCZTEX Odbiór osobisty w punkcie Poczty Polskiej 12.97
Paczkomaty InPost 13.97
Kurier POCZTEX Dostawa do punktu Poczty Polskiej za pobraniem 15.97
Kurier POCZTEX Dostawa na adres 15.97
Kurier POCZTEX Dostawa na adres. Płatność przy odbiorze 18.97
Dostępność Duża dostępność
Waga 0.15 kg
Fungopol Sp. z o.o.

Zamówienie telefoniczne: 600037932

Zostaw telefon
  • W zestawie
Aronia do deserów słoik 200 g
9.47
Ilość: 1 szt.
Pigwowiec w syropie słoik 200 g
9.97
Ilość: 1 szt.
Jarzębina do herbaty słoik 200 g
9.47
Ilość: 1 szt.
Borówka z gruszką słoik 200 g
10.97
Ilość: 1 szt.
Konfitura z dzikiej róży słoik 200 g
9.97
Ilość: 1 szt.
Żurawina z jabłkiem słoik 200 g
10.97
Ilość: 1 szt.

Pyszna i wyjątkowa borówka z gruszką!

  • Owoce borówki to "kameleon" wśród owoców. Na początku są zielone, by później stać się białe, różowe, by na końcu przybrać barwę purpurowo-czerwoną.
  • Połączenie borówki z gruszką jest świetnym dodatkiem do mięs. Urozmaici smak i aromat przygotowanej potrawy oraz nada jej apetycznego wyglądu.
  • Ile osób tyle pomysłów na jej wykorzystanie.

Do czego możesz użyć konfiturę z borówki i gruszki?

  • Konfitura z borówki i gruszki to podstawowy dodatek do dziczyzny, drobiu i wołowiny.
  • Ciekawa baza do sporządzania orzeźwiających napojów.
  • Konfitura uzupełni niesamowitym smakiem świeży chleba z masłem.

Pigwowiec japoński jako idealny dodatek do herbaty!

  • Owoce, z których powstała zawartość słoika, są cytrynowo żółte, wydzielają bardzo przyjemny delikatny zapach, ale są twarde i kwaśne, bardziej niż cytryna.
  • Pigwa, a właściwie pigwowiec japoński, z którego powstał produkt, zawiera wiele składników mineralnych, m.in. magnez, fosfor, wapń, potas, żelazo, a także wiele witamin, takich jak B1, B2, C, PP i prowitaminę A.
  • Wspomaga działanie lecznicze przy stanach zapalnych przewodu pokarmowego, a także przy przeziębieniach z kaszlem i zapaleniem dróg oddechowych.
  • Pigwowiec oczyści Twój organizm i pobudzi do trawienia, ma właściwości ściągające i dobrze działa na wątrobę.

Do czego możesz użyć pigwowiec w syropie?

  • Idealnie nadaje się do "słodzenia" herbat, dzięki niemu będą miały niepowtarzalny smak i aromat.
  • Doskonale zastępuje cytrynę.
  • Można spożywać go łyżką, bezpośrednio ze słoika.
  • Doskonała baza do wykonania swojej nalewki z pigwowca.
  • Można wykorzystać go do przygotowania ciast.

Konfitura z dzikiej róży dobra na wszystko!

  • Dzika róża to nie tylko piękny krzew, który sadzi się w parkach i przydomowych ogródkach.
  • Owoce dzikiej róży wykorzystywane są przede wszystkim jako susz, czy przetwory. Przygotowuje się z nich m.in soki, nalewki i konfitury.
  • Według różnych opracowań dzika róża jest owocem bardzo przyjaznym dla funkcjonowania naszego organizmu.
  • Jesteśmy przekonani, że oryginalna receptura oraz niepowtarzalny smak w pełni usatysfakcjonują Twoje oczekiwania!

Do czego możesz użyć konfiturę z dzikiej róży?

  • Konfitura z dzikiej róży to doskonały dodatek do cist i deserów.
  • Bardzo dobrze smakuje na kanapce z samym masłem.
  • Rewelacyjnie komponuje się z białym serem.
  • Możesz dodać ją do herbaty.
  • Zmieszana z wodą stanowi świetny napój orzeźwiający.

Aronia jest źródłem składników pożądanych przez organizm!

  • Bogata w związki czynne o właściwościach przeciwutleniaczy, które aktywnie zwalczają wolne rodniki w organizmie.
  • Prawdziwa bomba witaminowa! Duża zawartość witamin.
  • Kopalnia mikro i makroelementów, w tym wapnia, potasu, magnezu, żelaza, fosforu, sodu czy cynku.

Do czego możesz użyć konfiturę z aronii?

  • Konfitura z aronii to doskonały dodatek do deserów, lodów.
  • Sprawdzi się doskonale jako pyszne nadzienie do ciast.
  • Konfitura z aronii uzupełni niesamowitym smakiem świeży chleba z masłem.

Delektuj się herbatą z jarzębiną i nie tylko!

  • Jarzębina to nie tylko drzewa, które sadzi się w alejach, przy drogach czy w ogrodach do celów dekoracyjnych.
  • Owoce jarzębiny wykorzystywane są w gastronomii przede wszystkim w postaci świeżych owoców, suszu, czy przetworów konserwowych. Przygotowuje się z nich soki kompoty i marmolady.
  • Według różnych opracowań jarzębina jest również owocem przyjaznym dla funkcjonowania naszego organizmu.

Do czego możesz użyć konfiturę z jarzębiny?

  • Konfitura z jarzębiny to doskonały dodatek do różnych napojów.
  • Sprawdzi się doskonale w zestawieniu z pieczonym mięsem.
  • Ciasta i desery również zyskają dodatkowe walory smakowe w połączeniu z jarzębiną.

Posmakuj mięsa okraszonego żurawiną z jabłkiem... i nie tylko!

  • Owoce żurawiny wykorzystywane są przede wszystkim w postaci świeżych owoców, suszu, czy przetworów. Przygotowuje się z nich soki kompoty i marmolady.
  • Według różnych opracowań żurawina jest owocem przyjaznym dla funkcjonowania naszego organizmu.
  • Ile osób tyle pomysłów na jej wykorzystanie.

Do czego możesz użyć konfiturę z żurawiny i jabłka?

  • Żurawina do mięs to doskonały dodatek do różnych rodzajów mięsa. Najlepiej komponuje się z dziczyzną.
  • Ciasta i desery również zyskają dodatkowe walory smakowe w połączeniu z zawartością słoika.
  • Konfitura uzupełni niesamowitym smakiem świeży chleba z masłem.
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.